Ден на планетата Земја: Иновативна НВО ја унапредува кружната економија во Косово
© Foto: Tim Jenkins

Ден на планетата Земја: Иновативна НВО ја унапредува кружната економија во Косово

Општествените и технолошките скокови се чини дека се случуваат преку ноќ, но тие всушност се резултат на долгогодишна напорна работа на посветени тимови. Во Косово, невладината организација Let’s Do It Peja (LDIP) е пример за оваа трајна посветеност.

Хуманитарниот конвој на Чешката People in Need пристигна во Лавов
© Foto: Alyona Budagovska

Хуманитарниот конвој на Чешката People in Need пристигна во Лавов

Март 2, 2022 - Чешката организација People in Need (PIN) го испрати првиот конвој камиони со хуманитарна помош, како што беше побарано од претставниците на градот Лавов во западна Украина, каде хуманитарната ситуација се влошува постојано со десетици илјади внатрешно преселени...

Добредојдовте на веб-страницата за ПИН за Западен Балкан. Ве покануваме да ја следите нашата работа во регионот на локални јазици.

Цел текст Краток текст

Вести

Каде помагаме