Karvani humanitar "Njerëz në nevojë" arrin në Lviv

Publikuar: 1 mar 2022 Koha e leximit: 2 minuta
Karvani humanitar
© Foto: PIN

People In Need (PIN) dërguan pjesën e parë të kamionëve të ngarkuar me ndihma humanitare, siç kërkuan përfaqësuesit e Lviv në Ukrainën perëndimore. Kamionët e dhënë nga Fondacioni i Familjes Karel Komárek mbajnë një ngarkesë ushqimesh që kanë afat qëndrimi më të gjatë , si gjëra higjienike, pelena, çanta gjumi, dyshekë dhe mallra të tjera. Kjo ndihmë është marrë nga Rohlik.cz, Tesco, Bidfood dhe Alza.cz plotësisht falas ose me një zbritje të madhe.

"Nevojat e Ukrainës janë të mëdha. Ne po dërgojmë pjesën e parë të ndihmës humanitare në Lviv, me kërkesë të saj, dhe ne do të vazhdojmë dërgesat me kamionë dhe përmes hekurudhës. Falenderojmë donatorët që ofrojnë falas ose me një zbritje të konsiderueshme të sasive të mëdhe sipas kërkesave nga pala ukrainase”, tha Šimon Pánek, drejtor i PIN.

DHURONI PËR UKRAINË: 


Pasqyrë e përpjekjeve aktuale të Ukrainës

An up-to-date overview of PIN's activities

West of Ukraine

People in Need's trucks regurarly arrive in the western Ukrainian city of Lviv with much-needed humanitarian aid. We also provide psychological assistance in the region and help to create refugee centres in smaller towns. Trains from the Czech Republic with humanitarian aid arrive in Kiev.

East of Ukraine

We distribute water, food parcels and hygiene items in eastern Ukraine. We provide direct financial assistance to particularly vulnerable families. We are sending trains to Dnipro, from where is the aid distributed to other places. Two of our trucks got to the city of Sumy.

Czech Republic

Social workers assist refugees in almost all regions, we are part of the organizational structures and we participate in the creation of systemic solutions for the integration of incoming Ukrainians. We have established a telephone hotline in Ukrainian language. We financially support helping organizations.

Border States

In Moldova, we have reinforced our existing office and are helping to set up and equip accommodation facilities for Ukrainian refugees in cooperation with local organisations. In Romania, we also financially support local organisations. In Slovakia, in cooperation with Človek v ohrození, we are helping at border crossings I inside the country and with aid coordination in the Ukrainian Transcarpathian region.

PIN mobilizoi ekipet e tij mbështetëse dhe njëri pre tyre arriti në kufirin Sllovak të shtunën, për të punuar me organizata të tjera për të mbështetur ata që presin për kalim të sigurt. Ndihma, transporti dhe strehimi—si tenda të izoluara po shpërndahen përgjatë kufirit. Stafi i PIN-it ka organizuar asistencë edhe në kufirin rumun pranë Moldavisë, ku po krijohen radhë të mëdha kilometrash teksa njerëzit presin të kalojnë. Në këtë rajon refugjatëve u mungojnë gjërat elementare si ushqimi, uji dhe produktet higjienike.

Ura humanitare e trenave midis Ukrainës dhe Pragës u krijua së bashku me partnerët. Çdo ditë një tren "Regiojet" transporton ndihma humanitare që përmban ushqime, gjëra higjienike, çanta gjumi dhe furnizime mjekësore në Ukrainë, duke rikthyer njerëzit që ikin nga konflikti. Çdo tren mund të përmbane një sasi mallrash prej rreth 18 kamionësh. Rezervimi i një bilete falas është i mundur në internet përmes linkut.

Së bashku me organizatat e shoqërisë civile që punojnë me emigrantët, PIN hapi një portal për përputhjen e ofertave dhe kërkesave për ndihmë në Ukrainë. Linja e ndihmës PIN "SOS Ukrainë" pranon telefonata nga mbi një mijë persona në ditë ndërsa ata ofrojnë dhe kërkojnë ndihmë.

People in Need nuk organizon vullnetarë apo mbledhje të ndihmave publike, por koordinon mbështetjen për organizatat joqeveritare në terren. Fushata për mbledhjen e fondeve është ngritur dhe të gjithë mund të dhurojnë nëpërmjet faqes së internetit. Deri më tani, mbi 31.000.000 EUR janë dhuruar nga populli i Çek dhe të tjerë në mbështetje të atyre në nevojë në Ukrainë.

PIN do të vazhdojë të ndjekë situatën dhe të organizojë mbështetjen për ata që kanë nevojë të menjëhershme.

For more information contact


Autor: People in Need